callerid

GCallerID V0.13G Setup Folder

Detaylı Bilgi İçin 0 506 497 98 47 numaralı telefonumuzu arayabilirsiniz…

CallerID Caller ID Nedir? Ne İşe Yarar?

CallerID olarak en gelişkin kullanıma sahibiz. Gcallerid cihazları bu tür sabit telefon işlemleri için idealdir. Tüp su bayileri, paket servis yapan işletmeler, taksi durakları, balık pişirme evleri, pizzacılar, restoranlar, halı yıkamacıları ve telefon ile sipariş alan tüm işletmeler. Bizim cihazlarımız tam size göre; tüm sipariş alım işlemlerinizi anında hızlıca yapabilirsiniz. Yeni müşterilerinizi çabucak sizin kaliteli hizmetinize alıştırır.

GCallerID cihazları, telekomünikasyon işletmecileri tarafından size gönderilen callerid sinyalini işlerler. Usb portu üzerinden arayan numarayı bilgisayarınıza aktarırlar. Burada önemli olan konu yasal hat sahibinin hat aboneliğine başvuru sırasında veya daha sonra ilgili çağrı merkezini arayarak CLIP özelliğini (arayan numaranın gösterilmesi özelliğini) ulusal telekomünikasyon işletmecisinden aktif hale getirmesidir, bu özelliği açtırmasıdır. Aksi takdirde ne sabit telefon makinesi ne de herhangi bir callerid cihazı, bu sinyal gelmediği için sizi arayanın kim olduğunu gösteremeyecektir.

GCallerID cihazlarının, arayan numarayı bilgisayarınıza aktarma sonrası Paket Sipariş Programınızda, Müşteri Tanıma Sisteminizde, Abone Takip Yazılımınızda v.b. sistemlerinizde size arayan numaranın kayıtlarınız ile eşleşmesi durumunda ilgili isim, soy isim, adres, cari durum bilgilerinin v.b. tüm verinin size anında hızlıca gösterilmesi sağlanır.

Burada atlamamamız gereken en önemli noktalardan birisi de sadece bir defaya mahsus olmak üzere ilgili programınıza, yazılımınıza veya sisteminize sizi arayan telefon numarasını kayıt etmeniz gerektiğidir. Daha önce kayıt etmiş olduğunuz bir kişi sizi aradığında, aynı cep telefonlarında olduğu gibi sizin kayıt sırasında girmiş olduğunuz bilgiler size gösterilecektir. Ulusal telekomünikasyon işletmecisi tarafından size gönderilen sinyallerde sadece arama zamanı ve arayanın telefon numarası bulunmaktadır.

Yeni Nesil Yerli Cihaz

Burada yapmamız gereken en önemli ayrım, telefon sistemlerini ana hatlarıyla ikiye ayırmaktır. İlk olarak kısaca değineceğimiz mobil hatlarda bulunan callerid özelliğidir. İkinci ve daha detaylı olarak ele alacağımız sabit telefon hatlarında kullanılan callerid özelliğidir. Ulusal telekomünikasyon firması tarafından İngilizce Calling Line Identification Presentation ifadesinin kısaltması olarak CLIP özelliğine karşılık gelmektedir.

Ülkemizdeki Mobil GSM operatörlerinin verdiği cid hizmetinde, ilk olarak mobil telefonunuzun (cep telefonunuzun) telefon rehberine bir numara kayıt edersiniz. Bu kayıtlı numara sizi aradığında; gelen bu çağrıdaki callerid bilgisi cep telefonunuz tarafından kendi rehberinde taranır. Eğer eşleşen bir data varsa, o dataya kayıt edilmiş olan İsim, Soy isim, Fotoğraf ve diğer bilgiler cep telefonu ekranına getirilir. Böylece sizi arayanın tarafınızdan insan doğasına çok daha uygun olarak tanıtılmasını sağlar.

Konu sabit telefon hatlarına geldiğinde ise sabit telefon makineleri cep telefonlarımız kadar yetenekli değildirler. Hatta çoğunda arayan numarayı görsel olarak görebileceğimiz bir LCD ekranları bile bulunmamaktadır. Hal böyle olunca, mevcut halde sabit telefon kullanan kişiler, esnaflar, işletmeler v.b. tüm kullanıcılar kendilerini kimin aradığını bilemeyeceklerdir. Bu durum ise kendilerine bir eksiklik oluşturacaktır. CallerID cihazların kullanım alanı tamda burada devreye giriyor.

Gentema Mühendislik